Minimalisme (fysioterapeuten) hits
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Minimalisme

Hva er minimalisme? Det spørs nok veldig hvem du spør, som med mye annet. Det handler ikke nødvendigvis om å leve med minst mulig ting, eller at alt skal være hvitt og nøytralt. Det handler ikke om å leve kjedelig. Det handler ikke om å prioritere vekk ting som betyr noe. I alle fall ikke for meg. For meg handler minimalisme om å kvitte meg med ting som ikke gir meg glede. Ting som ikke blir brukt. Ting som bare tar plass, uten å tilføre meg noe. Minimalisme er for meg frihet. Og et mindre stressende liv, i en ellers alt for stressende hverdag. 

Relatert bilde

Vi har forsøkt å gå gjennom alt vi har. Og ja, vi har alt for masse. Ting som jeg ikke har brukt på uker, måneder, år. Ting som jeg ikke engang visste jeg hadde. Ting som jeg aldri kommer til å bruke. Ting som tar tid. Ting som skaper bekymringer. Ting som gir dårlig samvittighet. Så vi har forsøkt å spørre oss selv: trenger jeg dette? Tilfører det meg noe? Gir det meg glede? På den måten har det blitt ganske tydelig hva som skal beholdes, og hva som kan pensjoneres - enten ved å legges ut for salg slik at andre kan få glede av det, eller ved å kaste det. 

Det å ha for mange ting fører bare til rot. Om ikke bare fysisk rot, så også rot i hodet. For mange ting som samler støv. For mange ting som man må ta hensyn til, ta med i betraktningen, som må plasseres. For mange ting som flyttes mellom stue, soverom, bod - siden det egentlig ikke passer inn noen steder. Jeg hadde tidligere separasjonsangst, særlig for klærne mine. Jeg har alltid vært glad i klær, og har hatt relativt mye. Jeg har enda en del klær, men jeg forsøker å heller kjøpe meg klær av god kvalitet som varer, enn å kjøpe en t-skjorte fra H&M som blir skjev i sømmende etter to ganger i vaskemaskina. 

Den dagen vi skal utvide familien vår ønsker jeg ikke å overøse barnet vårt med hundretalls leker. Jeg personlig tror ikke dette er bra. Jeg tror for mange valgmuligheter fører til at man mister kreativitet, og til syvende og sist til at man ikke blir fornøyd selv om man har mye. Man lærer seg ikke å verdsette det man har, siden man er vant til å ha mer. Dessuten fører mange ting til økt etterspørsel, som fører til en større belastningen på miljøet (se tidligere innlegg om fast fashion). 

 

Bilderesultat for minimalism


  • Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta