Spørsmålsrunde - still fysioterapeuten spørsmål! (fysioterapeuten) hits
Hjem Add Om meg Kontakt

2

Spørsmålsrunde - still fysioterapeuten spørsmål!

Jeg tenkte at det er på tide med en aldri så liten spørrerunde. Hovedformålet med denne spørrerunden er at dere kan spørre meg om hvilke som helst smerter/plager/skader, også kan jeg svare etter beste evne. Har du alltid lurt på hvorfor du har mer eller mindre bevegelse på den ene siden av kroppen? Hvorfor det knekker i leddene dine? Hvorfor det er vondt å sette seg på huk? Nå har du sjansen til å få svar, så kjør på! 

Men om dere har andre spørsmål, så må dere bare stille de også. Ingen spørsmål er for dumme! 

 

Bilderesultat for spørsmål • 20.01.2018 kl.14:41
  Ja du har rett i at det er vondt å sette seg på huk. Jeg setter meg heller på knærne enn å sitte på huk. Hvorfor er det så vondt å sitte på huk?
  13.02.2018 kl.16:11
  Unni: Beklager et meget treigt svar her.. Men her kommer det (og selvfølgelig så er ikke dette en 100 % fasit siden jeg svarer uten å ha sett deg): Ofte når man har smerter ved å sitte på huk, så skyldes det noe som så fint kalles Q-vinkelen. Dette er vinkelen mellom hofte og kne, som til de fleste kvinner er annerledes enn til menn. Det vil si at kvinners knær ofte faller "innenfor" hoftene (sett forfra - som en V), som påvirker måten musklene fungerer og ikke minst hvordan kneskålen vil bevege seg på kneet. Økt Q-vinkel fører til at kneskålen ikke beveger seg i det opprinnelige "sporet" som den skal bevege seg i, som ofte skyldes enten at man er sterkere i musklene på innsiden eller utsiden av lår/hofte, eller strammere i musklene på innsiden eller utsiden. Denne skjevheten fører til et skjevt drag i kneskålen, kneskålen beveger seg utenfor der den egentlig skal, og dette gir smerter. Smertene blir ofte forverret ved huksitting, knebøy, trappegang, gå i bakke, og sitter gjerne fortil/inni kneet. Man kan også "stivne" til i kneet ved langvarig sitting, og ofte ha et behov for å strekke ut knærne - f.eks. om man sitter i bil/fly over tid.  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta