Når #metoo tar overhånd (fysioterapeuten) hits
Hjem Add Om meg Kontakt

1

Når #metoo tar overhånd

Jeg synes budskapet bak #metoo er kjempeviktig. Det er viktig å sette fokus på, og felle de som bruker sin maktposisjon for å utnytte andre, de som tvinger seg på andre, de som ikke tar nei for et nei etc. Det har kommet frem mange historier, blant annet i politikken (Giske, Tonning Riise), både innenlands og utenlands. 

MEN: det er ikke greit når ting blir tatt ut av mening. Saken om Trine Skei Grande, der gutten som på det tidspunktet var 17 år sier at de hadde frivillig sex på en fest. Hva er galt med to mennesker over seksuell lavalder som velger å ha sex fordi de vil? Dette er noe HELT ANNET enn menn i maktposisjoner som utnytter ungjenter under seg. Det er også noe helt annet enn folk som tvinger seg på noen, folk som ikke tar nei for et nei og overgripere. Det er en helt annen liga. Et helt annet univers omså! 

Jeg forstår ikke hvorfor folk roper #metoo for "småting". Dette har bare negative konsekvenser, og fører til at de som faktisk har opplevd utnyttelse ikke blir trodd. Det samme kan sies med alle de som påstår å ha glutenallergi, migrene etc., bare fordi det er "in". Det er ødeleggende for de som faktisk sliter med det, og som da ikke blir trodd. Hodepine er ikke det samme som migrene folkens! Man kan ikke påstå at man har migrene/glutenallergi/hvilken som helst diagnose uten å faktisk ha fått det diagnostisert. Jeg forstår ikke hvordan det har blitt "in" å pårope seg diagnoser og/eller utfordringer, når de som faktisk har det sliter nok med å bli forstått og akseptert.  • 23.01.2018 kl.09:43
  Selv er jeg kvinne og kan virkelig godt forstå holdningene dine til #metoo-kampanjen. Føler også at vi kvinner har "lov" til å snakke litt høyere enn dere menn når det kommer til seksuell undertrykkelse.

  Ting har gått for langt. At hoder ruller i filmindustrien og politikken er egentlig greit - det har vært tydelig bevis på at folk har gått for langt. Men nå begynner virkelig ting å gå over stokk og styr. #metoo skal ikke være en kampanje for å henge ut folk man ikke liker.  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta